• کامپوزیت

نماي آلومینیومی یا به اصطلاح نمای کامپوزیت نمایی است که در پوشـش نهایی آن ورق آلومینیوم اسـتفاده شـده اسـت. امروزه خیلی مورد استقبال قرار گرفته و دلیل این استقبال وزن کم این متریال و در نتیجه سـهولت در اجرا می باشـد. ولی باید دقت کرد که از متریال با کیفیت و افراد خبره در اجرا استفاده کرد. علاوه براینکه آن نما از زیبایی خاصی برخوردار میشـود، زیبایی سـاختمان هاي اطراف و درنتیجه زیبایی شهر را تحت تاثیر قرار می دهد.

  • جایگاه نمای کامپوزیت در کشور

این نما به دلیل مزایا و ویژگی هایی که داشت در بدو ورود به عرصـه ساختمان سازی و نمای ساختمان به سرعت جا افتاده وبسـیاری از ساختمان ها از این نما در سـاختمان های خوداسـتفاده کردند. در این سـالها روز به روز متریال های جدیدتری معرفی می شــوند که باعث می شــــود متریال های قدیمی جای خود را به متریال های جدیدتــر بدهند. در این میان نماي آلومینیوم خود را در رقابت نگه داشته است و روز به روز با تولید وعرضه ورقه های کامپوزیت جدیدتر و با ویژگی های خاصتر باعث شـــده اســـت که این نما هنوز هم جایگاه خود را حفظ کند. 

  • کاربرد هاي نمای کامپوزیت

  1. مناسب براي نمای خارجی ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری
  2. مناسب براي مکانهای عمومی اعم از بیمارستانها، جایگاههای سوخت بنزین و گاز، فرودگاهها
  3. بازسازی نمای قدیمی ساختمان و اجرای نمای جدید و مدرن
  4. مناسب براي دکوراسیون و طراحی داخلی جهت پوشش دیوار و سقف خانه و محیط هاي تجاری
  5. مناسب جهت تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی مغازهها و فروشگاهها
  • روش های اجرا نمای کامپوزیت

 
اجرا با سیستم فیکس ( Fixing )

دراین روش هـریک ازورقه های کامپوزیت پس از بــرش و ایجاد درکارخانه به محل پــروژه آورده میشوند. قبل از آن، درمحل پروژه اقدام به انجام شاسی کشی یا زیرسازی از جنس آلومینیوم یا فلز
روي دیوار انجام میشود. سپس ورقه هاي کامپوزیت را از طریق پیچ و پرچ بر روي این شاسیها سوار کرده و فضای بین پنلها را جهت ضد آب شدن نما با تسمه یا چسبهای سیلیکونی پُر میکنند.

اجرا با سیستم هنگ ( Hanging )

در این روش از پیچ و پرچ استفاده نمیشود. ریلهای آلومینیومی با مقطع مشـــــــخص در آکس نبشـی های آهنی به وسیله بَسـت هاي آلومینیومی که دارای دو سوراخ لوبیایی هسـتند به زیرسازی متصـــل میشوند. پس از نصـــب کمربندی های آهنی زیرسازی، نبشــــی های آهنی را بر اساس آکسبندی نقشه هاي اجرایی با شیارهای لوبیایی روی این کمربندی ها قرار میگیرند.درگام بعدی، ورقها با استفاده از شیارهای ناودانی شکل به صورت ریلی بر روي پروفیلهای آلومینیومی نصـــب میشوند. از لاسـتیکهاي «ديالکتریکال پیويسـی» جهت عدم خوردگی بین آهن و آلومینیوم، بین بَست آلومینیومی و نبشی آهنی استفاده میشود. سیستم هنگ به روش ریلی مشهور است.

  • مزایای استفاده

  1. سبکی و وزن کم (5 تا 8 کیلوگرم در هر متر مربع) ایجاد سبکی مدرن و زیبا
  2. مقاومت بالا در برابر حریق
  3. عایق حرارتی مناسب
  4. تنوع رنگی بسیار
  5. عایق صوتی (فضاي خالی پشت ورقهاي کامپوزیت و ایجاد خاصیت آکوستیک)
  6. خاصیت غیرخورندگی و غیرمغناطیسی
  7. دوام و طول عمر بالا
  8. ایجاد طرحهاي نوآورانه و متنوع حتی در سطوح دشوار و پیچیده (قوسها)
  9. نصب و مونتاژ سریع
  10. قابلیت شستشوی راحت و سریع
  11. پایداري در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت (نور خورشید، اشعه ماوراء بنفش و مواد اسیدي و قلیایی)
  12. آببندی مناسب جهت هدایت و خروج آب باران بدون نفوذ به زیر نما
  • نگرش استفاده از نمای کامپوزیت در کشور

در واقع کامپوزیت به معنی مواد ترکیبی اســت که از ترکیب دو یا چند مواد تشکیل شده است. ورق های کامپوزیتی معمولا تشکیل شده از دو لایه آلومینیوم و یک هســــته از جنس مواد معدنی و یا مواد پلی اتیلنی می باشد.
این ورق ها خصوصیات و مشخصات فنی خاص خودشان را دارند.
با توجه به همین خصوصیاتو ویژگی ها قیمت آنها مشـخص می
شود